El virus de la verola: Variola virus

Hola a tothom! En aquest blog parlaré sobre la malaltía virica la Verola. El nom  prové de la paraula llatina variola, que significa «tacat» i es refereix a les bombolles que apareixen en la cara i en el cos d’una persona infectada.

En aquesta primera entrada vull introduir el tema, per la qual cosa crec que és de gran importància parlar un poc de les característiques principals del virus. La verola és causada per la infecció del virus Variola virus que pertany al gènere Orthopoxvirus de la família dels pooxvírids, dins la família dels cordopoxvirins. El virus de la verola és un virus gran en forma de maó que mesura aproximadament 302-350 nm per 244-270 nm, amb un únic genoma linear d’ DNA bicatenari que mesura 186 kpb i que conté un llaç a cada extrem. Les dues varietats clàssiques de la verola són la variola major i la variola menor. El seu parent víric més proper és el virus del mol·lusc contagiós, que, com la verola, només infecta els humans. Tanmateix, a diferència de la verola, la infecció per mol·lusc és benigna.

Quatre ortopoxvirus causen infeccions en els humans: els virus de la verola, el vaccí, la verola bovina i la verola dels simis. En estat natural, el virus de la verola només infecta humans, tot i que primats i altres animals hi han estat infectats al laboratori. Els virus del vaccí, la verola bovina i la verola dels simis poden infectar tant humans com altres animals, en estat natural.

El cicle vital dels poxvirus és complicat pel fet que tenen múltiples formes infeccioses, amb diferents mecanismes de penetració cel·lular. Els poxvirus són únics entre els virus ADN pel fet que es repliquen al citoplasma de la cèl·lula i no al seu nucli. Per tal de replicar-se, els poxvirus produeixen una sèrie de proteïnes especialitzades que no produeixen els altres virus DNA, la més important de les quals és una ARN polimerasa DNA- dependent associada al virus. Tant els virions amb embolcall o sense són infecciosos. L’embolcall víric es compon de membranes de golgi modificades que contenen polipèptids virus-específics, incloent-hi hemaglutinina.

Aquestes dos imatges mostren el virus:

Pròximament: història d´una malaltía vírica erradicada.

Articulo publicado en General. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 9 8 ?